Vaccineren en chippen

Uw dier, onze zorg

   

Vaccineren en chippen

Honden moeten jaarlijks gevaccineerd worden. Tijdens deze vaccinatie wordt een uitgebreid klinisch onderzoek uitgevoerd.

 
Pups krijgen aanvankelijk antilichamen via de moedermelk waarmee zij weerstand opbouwen. Echter, op gegeven moment verdwijnt deze afweer (maternale immuniteit) en moeten zij zelf antilichamen gaan aanmaken.
Om hierbij ondersteuning te bieden worden honden gevaccineerd.
 
Pups krijgen hun eerste vaccinatie op 6 weken leeftijd, deze vaccinatie wordt meestal uitgevoerd bij de fokker. Op 9 weken leeftijd volgt de tweede vaccinatie tegen de ziektes Parvo en Weil. Op 12 weken leeftijd krijgt de pup de zogenaamde ‘cocktail’ enting. Dit omvat de ziektes Parvo, Weil, Hondenziekte en Leverziekte.
De eerstvolgende ‘cocktail’ vaccinatie vindt plaats op een jaar leeftijd.
 
De vaccinatie tegen Parvo, Hondenziekte en Leverziekte geeft 3 jaar bescherming en hoeft daarom ook niet herhaald te worden. Tegen de ziekte van Weil moet wel jaarlijks gevaccineerd worden om voldoende beschermd te blijven.
 
Volwassen honden die nog nooit gevaccineerd zijn of al langere tijd niet gevaccineerd zijn, krijgen net zoals pups na een week of 3 een herhalingsvaccinatie. Op deze manier ontstaat een goede basis bescherming.
 
Vanaf 12 weken leeftijd mag de hond ook gevaccineerd worden tegen Rabiës, dit is vooral van belang als de hond meegaat naar het buitenland.
Mocht de hond naar een pension heen moeten, naar cursus gaan, of veel contact hebben met andere honden, dan is het aan te raden ook te vaccineren tegen de besmettelijke hondenhoest. Deze enting kan jaarlijks herhaald worden.
 
Het is wettelijk verplicht een pup te laten chippen voordat deze 7 weken oud is en de chip moet voor 8 weken leeftijd geregistreerd zijn. Mocht de hond zoek raken en gevonden worden, dan kan de chip met een speciale chipreader uitgelezen worden. Doordat de chip op uw naam geregistreerd staat, kan de rechtmatige eigenaar, u dus, weer herenigd worden met zijn hond.

 

Voorwaarden vaccinatiespreekuur

​Informatie ivm afspraak voor het vaccinatiespreekuur.
Naast het reguliere consult waarbij de dierenarts 15 minuten inplant om uw huisdier na te kijken, vragen met u door kan nemen, u advies kan geven, uw huisdier van top tot teen nakijkt en vervolgens vaccineert, introduceert DGC-Twente nu ook het vaccinatie spreekuur.

Tijdens het vaccinatie spreekuur ligt de nadruk uitdrukkelijk op het vaccineren en of chippen van uw huisdier. De dierenarts zal een kort onderzoek uitvoeren en uw huisdier vaccineren. Er is geen tijd om uitvoerig in te gaan op vachtproblemen, kreupelheden, voedingsaspecten etc.

U maakt dus zelf de keuze of u  uw huisdier enkel  laat vaccineren of dat u uw huisdier grondig onderzocht wilt hebben en de mogelijkheid heeft advies te vragen en evt. onderzoek te laten uitvoeren.

 Voor het vaccinatie spreekuur gelden een aantal voorwaarden:

  •  Het dier en de eigenaar moeten volledig ingeschreven worden in ons administratie systeem. De diereigenaar ontvangt dan jaarlijks een  herinneringskaartje van onze praktijk.
  •  Uw huisdier moet goed eten en drinken, plassen en van z’n ontlasting af komen en niet braken
  •  Uw huisdier dient minimaal 1 jaar oud te zijn, op deze leeftijd heeft ieder huisdier z’n basisvaccinaties gehad.
  •  Er worden geen kortingen verstrekt en het is ook niet mogelijk om spaarpunten te verzamelen welke kortingen geven op producten en diensten van  onze praktijk.
  •  Per vaccinatie betaalt u 27.50 euro. Voor konijnen betaalt u € 37.50 (myxomatose/VHD1/ VHD2)
  •  Voor het chippen van uw huisdier incl. registratie betaalt u 27.50 euro.
  •  Voor extra handelingen door de assistente, bijv. nageltjes knippen dan wordt 9.40 euro extra in rekening gebracht.
  •  Er bestaat geen gelegenheid in te gaan op problemen e.d..

Mocht u gebruik willen maken van deze mogelijkheid om uw huisdier te  vaccineren binnen het vaccinatiespreekuur dan kunt u in onze online agenda kijken wanneer er plek is en zelf een afspraak maken. Daarnaast is het ook mogelijk telefonisch een afspraak te maken voor vaccinatie van uw huisdier tijdens het vaccinatiespreekuur.

U kunt online of telefonisch een afspraak maken.Mocht er iets niet duidelijk zijn kunt altijd contact met ons opnemen.

 
Mocht u telefonisch een afspraak maken, geef dan duidelijk aan of u voor het vaccinatiespreekuur komt of voor het reguliere spreekuur.

 


 

Algemene voorwaarden